31 jan. 2013

När Vinterisen ligger kal så finns du kvar

Hej och godmorgon! Och ursäkta för tystnaden. Jag har lidit av post-tentasyndrom och gjort alla saker och träffat alla jag inte hunnit med att träffa eller göra under ett par veckors tid. Här är mina nya kort som jag tog igår, jag presenterar ze bitch. Ja, man fick ju varken le eller blunda så jag gjorde något mellanting och fick som resultat en riktig salope-min. Men nu kommer jag få franskt security number iaf, det var på tiden!

2 kommentarer:

Miranda sa...

Bonsoir!
Jag heter Miranda och går snart ut gymnasiet och planerar att flytta till Paris i höst tillsammans med min pojkvän, men även två av mina vänner ska dit.
Själv ska jag studera franska medan min pojkvän kan franska så ska han studera germanska språk på Sorbonne, medan jag då funderar på att plugga franska på Sorbonne.

Jag har lite frågor angående om du hade gått kursen och om det är något du rekommenderar? Sedan undrar jag hur man hittar billiga lägenheter (så himla dyrt i Paris) och om man får en studentlägenhet, är det möjligt att bo med sin pojkvän trots att man går helt olika kurser osv? Nu kanske jag frågar tusen frågor du inte har någon aning om, men jag råkade klicka in hit och det verkar som du har väldigt bra koll på Paris och det vore verkligen jättesnällt om du kunde dela med dig hur man ska gå till väga.

Väldigt bra blogg och tacksam för svar!
Miranda

Isabel Lindström sa...

Hej Miranda! Kul att du gillar bloggen. Jag kan verkligen rekommendera Sorbonne för franskakurser, har skrivit lite grand vad jag tycker om den och vilka intryck jag fått av andra kurser och skolor här: http://isabellindstrom.blogspot.fr/2012/03/flytta-till-paris-mina-tips.html

Där finns också lite tips för att skaffa bostad! Det finns också en facebook-sida som heter Svenska Kyrkan i Paris tror jag där folk brukar lägga upp lite annonser om lägenheter. Känner inte alls till hur det funkar med studentlägenheter tyvärr.

Hoppas allt går bra, hör av dig igen om du har fler frågor.
Kram