25 dec. 2010

La liste

min bästa vän är många underbara personer, svårt att begränsa dem, jag har ju så många fina vänner,
när jag borstar tänderna senast så tänkte jag på vilka jag borde skicka god jul-sms till och vilka jag borde ringa, listan hann bli ganska lång innan jag var klar.
när jag lagar mat efter recept följer jag dem nästan aldrig helt, det brukar alltid vara någon ingrediens som jag missat att köpa så jag får ta in andra-handsval
jag är (lite) rädd för mörker och tanken på att jag och alla jag älskar inte kommer finnas mer en dag och att jag missat göra något i mitt liv som jag alltid velat göra.
den värsta känslan är när man känner sig ensam i en stor stor stad långt ifrån familj och alla ens vänner är upptagna på annat håll
den bästa känslan är när man känner sig uppskattad, och när man är på semester och inte bryr sig om tiden 
jag är bäst på att byta samtalsämne flest gånger under tiden det tar att gå en mini-promenadjag är sämst på  att passa tider jag själv satt ut (men det är aldrig med flit som jag kommer för sent, jag är bara så in i norden tidsoptimistisk.
jag lyssnar just nu på Bob Dylan, I blame Coco, Leonard Cohen, Moriarty, Cocoon, Angus and Julia Stone, Melissa Horn, Julian Casablanca
jag pratar franska med ett väldigt raffinerat och utstuderat uttal, jag har dock fortfarande kvar spår av min "accent suédois" och det brukar oftast vara "trés charmant" så jag är glad trots det. 
jag tycker om att få presenter  och mail från personer man tycker om när man minst anar det. 
kärlek är att vara lycklig med de personer man har omkring sig oavsett vad man gör
i somras hade jag en av mina bästa och mest händelserika somrar hittills
Vid Canal Saint-Martin i sommar
sist jag grät så var det på grund av obetydligt pojkbekymmer
när jag vill tänka så brukar jag sätta mig på ett café någonstans och skriva skriva skriva av mig. Så att jag får lite bukt med alla tankar.
när jag bakar så brukar det mest bli kladdkaka eller morotskaka, och i stunder då jag är extremt sötsugen, eller om jag ska bort så brukar a svänga ihop en liten kladdig kaka. snabbt och gott.


just nu tänker jag på att jag saknar Paris 
Vid metron i Paris
idag har jag vaknat och förbannat mig över att jag fortfarande är sjuk
ikväll ska jag sova och läsa min nya bok som jag fick i julklapp
imorgon kommer jag att fira en andra julafton hos min pappa i Karlstad och förhoppningsvis träffa gamla klasskompisar, ex. Emma och Anna och gå ut på lite festligheter efteråt. 
min mobiltelefon är en iPhone av den lite äldre generationen och utan internet eftersom den är svensk  

när jag vaknar på morgonen är kaffe det första jag brukar se fram emot och om det inte hjälper för att vakna så tar jag en kall/varm dusch beroende på vädret.
om jag var ett djur skulle jag vara 
ett lejon, mest på grund av att jag mitt hår ibland blivit förknippat med detta djur. I sättet vet jag inte om jag liknar det så mycket. Då kanske jag istället skulle vara en vit pudel, stor och med rufsigt, fluffigt hår.


I Sverige i somras.
Här har ni en liten lista jag hittat hos Sandra som jag fyllt i.

2 kommentarer:

E sa...

Hej Isabel :) Ville bara säga att jag gillar din blogg massa! Hittade gamla brev vi skrivit till varandra under högstadiet, det var mycket cola/chili-prat då (kaniner) Haha :)

Du verkar ha det toppen i Frankrike iallafall, och GUD vilka fina foton du tar!
Kramkram/ Ehlin

vero sa...

stor puss!