30 jan. 2014

Thursday's list.

Hur har din dag varit?
Eftersom klockan bara är 10 idag så kan jag inte säga så mycket om den här. Men vi kan prata om igår och det var en väldigt produktiv dag med planeringsmöte till 15, lunch på Swinging Londress, träning och senare några glas med Nathalie på Mauri7. Fin dag. 

Vad skulle du ha hetat om du inte fått det namn du har nu?
Hette Sofia i 3 veckor efter att jag fötts, innan mina föräldrar bestämde sig för Isabel. Så det tänker jag nog.

Vilket är ditt största beroende?
Cigaretter (ja, dåligt, I know) och Cola zero.
Vad gör du när ingen annan ser?
Knarkar Serier. 

Finns det något helt vanligt en gör som du tycker är ovanligt roligt?
Jag förstår inte riktigt den här frågan... Men kan nämna en konstig grej som min syster gör och som hon tycker är helt normalt och det är när hon tar upp en rulle 
toapapper vid matbordet när man frågat om en servett. 
Om du skulle bli psykiskt sjuk, vilken sorts sjukdom skulle du drabbas av? Skulle nog bli ännu mer senil än vad jag redan är.

Vad beställer du på krogen?
Öl eller vin, helst rött på vintern och vitt/rosé på sommaren/vårkanten. När utomlands och på partyhumör, röda söta drinkar.

Vilken är din största skräck?
Att en dag vara med om krig, och våldsam diskrimination och segregation. Att inte vara en fri människa. 

Hur gör man för att ragga på dig?
Kommer fram och börjar snacka om något som inte alls har med mig eller personen i fråga att göra. Något intressant eller trivialt, båda funkar. Tycker om folk som förstår sarkasm och ironi. 
Vad har du funderat över på sistone?
En ny grej som jag och en kompis jobbar på, ett slags doku-reportage. Ska bli kul. Funderar också på vad jag ska läsa till hösten, vilken master. Funderar över vilken stad jag vill bo i för att göra det. 
Vad var det konstigaste som hände i helgen?
När jag var på restaurang med en vän och vi efter knappt två timmar fick notan på bordet utan att ha bett om den och fick gå därifrån. Liite konstigt och inte så trevligt. 
När skäms du?
När jag drar förhastade slutsatser om folk, och är kritisk, men skäms väldigt sällan nu för tiden.
Berätta om en minnesvärd bakfylla du haft?
Hmm. En gång i somras när jag en söndag mötte upp med min kompis Caroline för lunch efter att varit ute hela natten och jag skrattade så mycket att jag bokstavligt talat blev helt lila i ansiktet. Har bildbevis men med risk för känsliga läsare och för utrop osv så lägger jag inte upp den. Eller typ alla de gånger man åkt och shoppat på montreuil marknaden efter en natt ute och man inser när man kommer hem hur mycket man köpt som aldrig kommer se dagens ljus utanför lägenheten. 
Vem är den mest kända människa du talat med?
Det måste nog vara Roman Polanski.
Vilket uttryck använder du lite för ofta?
"Merde" - när jag är förvånad/arg. För mig så låter det ju inte så farligt, men för en fransman som är lite pryd i kanten måste det ändå låta lite over the top. 
Har du någon gång fått en konstig komplimang som varit bra ändå?
Du har väldigt fina tänder. Extremt ovanlig komplimang, men himla fin ändå. Eller typ igår när en kille jag gick förbi på gatan sa "aaahhh Alicia Keys" jag ba' va?! Jag?!

Vilket är ditt vanligaste vardagsproblem?
Att jag går och lägger mig försent, att jag kommer försent till typ allt. Typ såhär känner jag. 
Vad gör du när du är ledsen?
Är själv. Kollar på serier. Äter. Går ut. Är allmänt självdestruktiv. 
Om du bara fick ha på dig en sak för resten av ditt liv, vad skulle det då vara?
Bikini- så att jag alltid är redo att bada liksom. 
Har du någon gång slagit någon?
Ja alltså jag och mina syskon var nog lite bråkiga med varandra då och då. Men inte nu längre. Häromdagen såg jag en kille på typ 25 år med sin flickvän som satt och pratade i telefon i metron och killen satt och smällde till henne med knytnäven på axeln. Alltså jättehårt, så att man liksom hörde med vilken kraft han tog i. Och hon bara skrattade. Det läskigaste var att man liksom såg att han fick ut någon sorts sjukt nöje av detta, och samtidigt såg man hur seriös han var när han gjorde det. 
Vad ser du fram emot just nu?
Demonstrationen på lördag för abort för kvinnor! Och helgen. Och att hitta en praktikplats. 

Inga kommentarer: