1 feb. 2011

Paris tips - Vintage marknad à la suédoise

    Om ni vill kolla in riktigt bra och billig vintage så åk till vintage-marknaden (det är ju inte en marknad inriktad på vintage, men det finns massa second-hand) i Montreuil på lördagar  eller söndagar. Ta linje 9 och gå av på Porte de Montreuil, sen letar ni reda på den höga Carrefour-skrapan och går i riktning mot den så hittar ni snart marknaden! Glöm inte bort att pruta, de är vana! Detta är en bild på mig och Frida när vi precis hade hittat våra kära hattar för en billig peng (vi fick mängdrabatt eftersom vi köpte flera) i höstas. Vi bad en försäljare ta kort på oss och jag kommer alltid komma ihåg den här dagen som dagen när vi åkte från marknaden i  helt andra kläder än vad vi hade kommit dit i! Vi såg säkert lite roliga ut, som några hämtade från förr i tiden med de här kläderna, men vi brydde oss nog inte så mycket, vi var så kära i våra nya huvudbonader. (Vi får åka tillbaka dit snart igen Frida så vi kan hitta en ny hatt åt dig!)
* A vintage-market in Montreuil I strongly recommend it if you're looking for not so expensive nice vintage-clothes in Paris! Go there on a saturday or sunday! 

3 kommentarer:

Ferferi i Stockholm sa...

SV; Jo men klart jag gör! Paris bidde Göteborg i höstas som bidde Stockholm efter årsskiftet :)

Christine sa...

Åh jag har inte varit där! Bara i Clignancourt. och sist var det svinkallt, var för frusen för att vilja köpa något, haha ;)

Isabel Lindström sa...

Ferferi: aha, jag förstår! Hoppas du hittar tillbaka till Paris, dina inlägg var jättefina och inspirerande!
Christine: Men åk till Montreuil, den är verkligen jättebra! Clignancourt marknaden är fin också, men lite dyrt!